Acupunctuur & Massagepraktijk Elly Klaver
 
 

 
 

 

 

Acupunctuur

Wat is acupunctuur?
AcupunctuurAcupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) en bestaat al meer dan 4000 jaar. In de laatste jaren is acupunctuur in Nederland als alternatieve geneeswijze steeds populairder geworden.

Acupunctuur richt zich op de energie die door ons lichaam stroomt. Net als zenuwen en bloedbanen lopen er door ons lichaam energiebanen, meridianen. Deze meridianen zijn onder te verdelen in Yin (vrouwelijke energie) en Yang (mannelijke energie). Als je gezondheidsklachten hebt is dit volgens de leer van de TCG een teken dat de balans tussen de Yin en Yang energie verstoord is. Acupunctuur brengt de energiebanen weer in balans. Hierbij maakt zij gebruik van naaldjes die zorgen voor een toevoer of een afvoer van energie.

Kan ik zomaar terecht bij de acupuncturist?
Ja, u kunt zomaar naar een acupuncturist

Waarvoor kan ik terecht bij de acupuncturist?
Acupunctuur behandelt een grote verscheidenheid aan klachten bij zowel jong (ook baby’s) als oud.

Om u hiervan een indruk te geven noem ik er een aantal:

 • Hoofdpijnklachten
 • Hooikoorts
 • Griep
 • Menstruatieklachten
 • Eczeem
 • Slapeloosheid
 • Sportblessures

Maar ook bij “moderne” klachten kan acupunctuur een oplossing bieden:

 • RSI
 • Burn-out
 • Stress
 • Niet lekker in je vel zitten

Ook kan acupunctuur dienen als begeleiding bij het stoppen met roken. Zij kan ervoor zorgen dat bijwerkingen en afkick-verschijnselen in mindere mate optreden.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?
Acupunctuur is gericht op welzijn en je goed voelen in je lichaam. Het eerste doel is dan ook dat u zich tijdens de behandeling rustig en op uw gemak voelt. Tijdens het eerste consult van 1½ uur, zal een uitgebreid vraaggesprek plaatsvinden.

Op basis van dit gesprek en een aantal korte onderzoeken zal de diagnose en het behandelplan worden vastgesteld. Eventuele vragen en onzekerheden komen hierbij ook aanbod.

Vanaf het tweede consult, start de daadwerkelijke behandeling. Persoonlijke aandacht is hierbij zeer belangrijk.

Na vijf á tien behandelingen zal worden geëvalueerd of de behandeling het gewenste resultaat of de juiste reactie laat zien. Op basis hiervan zal het verdere verloop van de behandeling worden vastgesteld. Dit kan ook betekenen dat de behandeling wordt stopgezet als de voortgang niet aan de verwachtingen voldoet, of dat er een doorverwijzing komt naar een acupuncturist waarvan ik weet dat deze dit beter kan behandelen.

Voel ik er iets van?
Dit is afhankelijk van de klacht en het te behandelen punt. Bij een ophoping van energie op een bepaald punt kan dit gevoeliger zijn dan andere punten. Dat wat u voelt, is ook hiervan afhankelijk en kan varieren van een lichte prikkeling en gloeien tot een zwaar gevoel.

Wat zijn de kosten?
Klik hier voor de prijzen

Ik ben lid van het ZHONG (Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde), dit betekent dat afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij een groot deel van de consultkosten wordt vergoed. Controleer hiervoor uw polisvoorwaarden.

Raadpleeg hiervoor ook de vergoedingenlijst bij www.zhong.nl

                                                                                                                 


 


 
 


Acupunctuur & Massagepraktijk Elly Klaver
N.T. Hopmanstraat 11 1751 PA Schagerbrug telefoon: 0224- 571746 / 06-53737946