Acupunctuur & Massagepraktijk Elly Klaver  
   
 

 

 

CuppingCupping

Cupping is een behandelwijze die zijn traditie vindt in de Oosterse Geneeswijzen en al duizenden jaren wordt toegepast. Met behulp van een vlammetje wordt een rond glaasje (de cup) aan de binnenkant kort verwarmd en vervolgens op de huid geplaatst. De verwarmde lucht koelt af en krimpt in, zo wordt een vacuüm verkregen. Het cuppen zelf is niet pijnlijk, maar kan wel kort een onaangenaam gevoel geven.

Er kunnen tegelijkertijd meerdere cups geplaatst worden. Al naar gelang de aard van de klacht blijven de cups een paar minuten zitten, of kan er mee gemasseerd worden. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefsel-verslakking opgeheven. Je komt zogezegd ‘ruimer in je vel te zitten’.

Cupping wordt meestal gebruikt bij
• Spier- en gewrichtsklachten
• Kou en opkomende verkoudheid
• Rug-, nek en schouderpijn

Of cupping wordt gebruikt hangt onder andere af van de locatie van de klacht.

Cupping wordt vaak in combinatie gedaan met acupunctuur of een andere vorm van massage. Hierdoor zullen de kosten voor de acupunctuur of massage iets hoger worden.

Wat kunt u verwachten?
Cupping dringt diep door. Door de negatieve druk (vacuüm) in de cups en door de strijkingen worden de afvalstoffen (stagnaties) vanuit de diepte naar de oppervlakte gehaald. Het lymfesysteem kan deze afvalstoffen dan makkelijker afvoeren. Tegelijkertijd zal het lichaam na de behandeling de doorbloeding van dat gebied verbeteren. Met een verbeterde doorbloeding kunnen de spieren beter voorzien worden van voedingsstoffen en kunnen de afvalstoffen makkelijker afgevoerd worden.

Na de behandeling
Daar waar de cup is geplaatst of gestreken, zal een rode tot paarse verkleuring te zien zijn, die na een aantal dagen weer verdwijnt. Deze verkleurde plekken kunnen de eerste 24 uur wat beurs aanvoelen. Omdat de poriën na de behandeling open staan, is het lichaam op dat gebied gevoeliger voor tocht. Pas dus op met in de wind of airco zitten.
Des te paarser het behandelde oppervlak is, des te meer oude afvalstoffen er zaten en hoe meer de behandeling dus nodig was. Na verloop van een aantal behandelingen zal het lichaam steeds minder verkleuren.

 

 

 
 


Acupunctuur & Massagepraktijk Elly Klaver
N.T. Hopmanstraat 11 1751 PA Schagerbrug telefoon: 0224- 571746 / 06-53737946